Skip to main content

2024 Conference Agenda - working copy

Subpage

Join our panel of experts

Every year AOC Europe brings together world-leading experts from the military, government, academia and industry. Delegates progress their understanding of the issues, technology and capabilities that underpin their national electronic warfare abilities and allow them to enhance their capabilities both nationally and in collaborative defence. 

PRICE TO ATTEND  REGISTER NOW

Alliances and Collaborations in Supporting Multi-Domain Electromagnetic Warfare Operations

Loading
10:20
  1. Morning Coffee Break
    30 mins
10:50
  1. 90 mins
    Air Commodore Blythe Crawford EMS Superiority Through Partnerships     
    Colonel Joshua Koslov  EW Data as a Weapon 
    Tor-Odd Høydal   EW R&D support to the Norwegian Armed Forces

     

12:20
  1. 60 mins
13:20
  1. 30 mins
    Mahmoud Farahmand        EW From a Political Point of View
15:20
  1. 90 mins
    Dr Karen Haigh Facing and Embracing the Challenges of Deploying Cognitive EW Systems
    Ali Serdar Kilinc       EMSO Penetrates Further with Unmanned Applications
    Dr David Wittmann  EMSO&MDO Challenges (SOSA)

     

09:00
  1. 90 mins
    John-Mikal Stordal  Collaboration in the NATO Science & Technology Organisation (STO)
    Nataliia Kushnerska  Ukrainian battlefield-proven EW solutions
    Paul Vavra Improving International Cooperation to Tackle Shared Challenges

     

10:30
  1. Morning Break
    30 mins
11:00
  1. 90 mins
    PART 1  
    Mark Elson Introduction and Chair
       
    PART 2  
    Mark Threadgold A Walk through a future NATO Joint EW Vignette
    Lt Col Frode Ringdal Air Associated EW Challenges

    Lt Cdr Rick Brekelmans

    Maritime Associated EW Challenges

       
       
    PART 3  
    Alex DeFazio Partnering with NATO to deliver future capabilities
    Paul Smith

    NATO SEAD 2030 NIAG - SG286

    Tanel Järvet

    NIAG - SG293

       
    PART 4  
    All speakers

    Summary of Key Challenges and Q&A

      NATO OPEN CALL

     

12:30
  1. Afternoon Lunch Break
    60 mins

Please be advised that the agenda provided and timings are subject to change